Sakarya kamuoyunu uzun süre meşgul eden ve Geyve’de yapılmak istenen çimento Fabrikası ile ilgili müjdeli bir haber geldi.
“Medyadetay.com’un” özel haberine göre Geyve’nin Doğancıl Köyü’ne yapılması gündeme gelen çimento fabrikası “iptal” edildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin çimento fabrikasının yapımı ile ilgili “iptal” yazısını onaylamasıyla Sakarya büyük bir beladan da kurtulmuş oldu…
Tabi, Geyve’ye çimento fabrikası kurulması gündeme geldiğinden beri yaşanan süreçte Sakarya’nın vermiş olduğu tepki de önemliydi.
En başta bölge insanı kendi davasına sahip çıktı. Sonra “medya” ve “Sakarya Barosu” da bu konuya müdahil oldu.
Maalesef bu süreçte sesini yükselteceğine ne hikmetse “sessiz” kalmayı tercih edenlerin başında da Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya yer aldı…
Elbette işin asıl kahramanlarını da unutmamak lazım. Nitekim AK Parti Sakarya İl Teşkilatı sessiz ve derinden ciddi bir girişim başlattı.
Geyve’ye yapılması düşünülen çimento fabrikası ile ilgili raporlar hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kapısında yatıldı.
Bakanlığa Geyve ilçesine kurulmak istenen çimento fabrikasının tepkilere neden olduğu ve çevreye vereceği zararları en ince ayrıntılarına kadar anlatıldı…
Neticede AK Parti İl Teşkilatı’ndan aldığı yetkiyle Ankara’ya giden Başkan Yardımcısı Enver Tok ve ekibinin yanı sıra STK’ların çabaları sonuç verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de AK Parti İl Teşkilatı Başkan Yardımcısı Enver Tok ve ekibinin talebini haklı buldu.
En son Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle de bir araya gelen AK Parti İl Teşkilatı ekibi çimento fabrikasının “iptali” ile ilgili resmi yazıyı imzalatmayı başardı…
Doğrusu AK Parti İl Teşkilatı Başkan Yardımcısı Enver Tok ve ekibi ile STK’ları verdiği bu mücadele konusunda tebrik etmek gerekiyor.
Gerek milletin tepkilerini dikkate almak, gerekse çimento fabrikasının çevreye vereceği zararı önlemek adına gerçekten büyük bir iş başardılar.
Sessiz sedasız “tereyağından kıl çeker gibi” Geyve’ye kurulması istenen çimento fabrikasını “iptal” ettirdiler…
Yanlış anlaşılmasın, bu süreçte vatandaşın, bazı “medya” kuruluşlarının, “Sakarya Barosu’nun” ve STK’ların katkılarını asla küçümsemiyoruz.
Tam tersi Geyve’ye çimento fabrikasının kurulmaması için “ilk ateşi” kesinlikle onlar başlattı.
Ancak AK Parti Sakarya İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Enver Tok ve ekibi son noktayı koydu. Dolayısıyla “alkışlar AK Pati İl Teşkilatına!” Bunu hak ettiler diye düşünüyorum…