Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta perşembe günü “Demokrasi Meydanı’nda” ki “mitinginin” yankıları sürüyor.
Özellikle “evet” karşıtı cephenin o “muhteşem” kalabalık karşısında adeta “dili tutuldu” desek yeridir.
Adeta o “muhteşem” kalabalık karşında ne yapacaklarını şaşırdılar. Bazıları bu kalabalığı “karalamaya” kalksa da attıkları çamur kendi üzerlerine sıçradı…
Tabi böylesine başarılı bir “miting” sonrası AK Parti Sakarya İl Başkanlığı da sıcağı sıcağına bir “basın toplantısı” düzenledi.
Yapılan “basın toplantısında” haklı olarak “Sakarya tarihinin en güzel mitingi” şeklinde bir açıklama yapıldı.
Doğrusu AK Parti Sakarya İl Başkanlığı perşembe günkü “miting” ile ne kadar “övünse” azdır. Bu anlamda gerçekten “teşekkürü” hak ettiler…
AK Parti’nin “basın toplantısına” tekrar dönecek olursak İl Başkanı Fevzi Kılıç “Demokrasi Meydanı’ndaki” o kalabalıktan güç almış olacak ki “çıtayı” yükseltti.
Kılıç “16 Nisan’da” yapılacak olan “referandumda” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda hedeflerinin “en yüksek oyu” almak olduğunu söyledi.
Bunun için de Sakarya’dan “yüzde 75” gibi bir “oy” oranını beklediklerini ve “16 Nisan’a” kadar bu “hedefi” gerçekleştirmek için çalışacaklarını belirtti…
Aynı toplantıda söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’dan “huzurlu” ayrıldığını söyledi.
Dişili uzun süre yaşadığı Avrupa’dan da bir örnek vererek; “Avrupa’da hiçbir lider böyle bir ‘miting’ yapamaz” diyerek bir gerçeğin altını çizdi.
Sonra da “Bu bir sevgi meselesidir. Parayla pulla bunlar yapılamaz” deyip Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu milletin duyduğu sevgiyi dile getirdi…
Aslına bakarsanız AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç’ın dile getirdiği “yüzde 75’lik” hedefinin tutmaması için bir sebep sok.
Sakarya’da AK Parti’nin aldığı “oy” oranı belli. Öte yandan Sakarya’da ikinci parti durumunda olan MHP’nin aldığı “oy” oranı da ortada.
Her ne kadar MHP içinde bazı “çatlak sesler” çıksa da bunun Sakarya’da çok büyük bir oran teşkil etmediği de görülüyor…
Perşembe günkü “mitingin” dili ve AK Parti ile MHP’nin Sakarya’daki toplam “oy” oranlarına baktığımızda “yüzde 75’lik” hedefin yakalanması zor değil.
Tam tersi CHP içinden de “16 Nisan’da” az veya çok belli bir kesimin “evet” mührünü basacağını düşünecek olursak “yüzde 75” üstü bile olabilir.
Bakalım “16 Nisan” için “AK Parti’nin yüzde 75 hedefi” Sakarya’da gerçekleşecek mi? Bize göre bu “hedef” Sakarya’da “güle oynaya” yakalanır…