AK Parti’de milletvekilliği “aday adaylığı” müracaatları bugün mesai saati bitiminde sona ermiş olacak.

Görüldüğü kadarıyla AK Parti’de son ana kadar milletvekili “aday adayı” müracaatları devam edecek.

Nitekim Sakarya’da da son ana kadar dosyalarını hazırlayıp “aday adaylığı” müracaatı yapacak isimler bulunuyor…

Diğer partileri bilemem ama Sakarya’da AK Parti’den “aday adayı” olmak için müracaat edenlerin sayısında geçen seçimlere oranla sanki bir artış var.

Bu artışın yanı sıra sanki bildik isimlerin yanı sıra farklı yüzlerin de “aday adayı” olduğunu görüyoruz.

Dolayısıyla AK Parti’den Sakarya Milletvekili olabilmek için “aday adayı” olan bu isimlerin listede yer alıp almayacağı da merak ediliyor…

Şimdiden AK Parti Sakarya Milletvekili “aday” listesinin nasıl oluşacağını kestirmek kolay değil.

Hele bu kadar “aday adayı” bolluğu içinde “7 ismi” alt alta koyup “aday” listesi hazırlamak gerçekten zor.

Her ne kadar mevcut milletvekilleri kendilerini “bir adım” önde görüp daha şanslı hissetse de bu durum tersine dönebilir…

Doğrusu bu noktada “aday adayı” olan bazı isimlerin halen AK Parti Sakarya milletvekili olan isimleri zorlayacağı kanaatindeyim.

Zira AK Parti teşkilatlarında yıllarca görev alan ve belediye meclis üyeliği yapan bazı isimlerin öyle kolayca bir kenara itileceğini sanmıyorum.

En azından bu isimler içinden birkaçının AK Parti Sakarya Milletvekili “adayı” olarak listelerde yer bulacağını tahmin ediyorum…

AK Parti Sakarya milletvekillerini zorlayacak isimler sadece bunlarla sınırlı değil. “Aday adayı” olmuş öyle isimler var ki onları yok saymak öyle kolay gözükmüyor!

Tabi “aday adayı” olan isimler arasında sırf “etiket” olsun diye ortaya çıkanlar da var ama öyle isimler de var ki, alıp “aday” göstersen kimse itiraz etmez.

Dolayısıyla AK Parti Sakarya milletvekili olan 5 ismin de bu defa “adaylığı” adeta “çantada keklik” gördüklerini sanmıyorum…

Yukarıda da belirttiğimiz üzere bazı “etiket” düşkünü isimleri bir kenara bırakırsak, AK Parti Sakarya milletvekilliği için “aday adayı” olan birçok isim potansiyel birer “aday!”

Kaldı ki, Sakarya kamuoyunun “24 Haziran” seçimlerinde “aday” olarak farklı yüzleri görmek istediği yönünde bir beklentisi de var!

Netice itibariyle “AK Parti ‘aday adaylarının’ şansının” mevcut milletvekilleriyle eşit düzeyde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Belki de…?