Geçtiğimiz hafta 30 büyükşehirdeki AK Parti kongreleri “iptal” edildi. Başlangıçta bu “iptallerin” nedeni anlaşılamadı.

Ancak zaman geçtikçe “iptal” kararı alınmasının altındaki neden de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Eğer “kulis” bilgileri doğru ise 3 büyükşehirdeki AK Parti kongrelerinin “iptalini” bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi…

Yine “kulis” bilgilerine göre yapılan AK Parti kongrelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikazına rağmen çokta fazla bir değişikliğin olmaması gösteriliyor.

Öte yandan yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekillerine “seçimlere müdahil olmayın” demesine rağmen birçok yerde buna uyulmadığı da ifade ediliyor.

Sadece milletvekilleri değil, belediye başkanlarının da oluşturulan listelere fazlasıyla müdahil olmaları “bardağı taşıran son damla” olduğu söyleniyor…

Tabi bütün bu olumsuzlukların üstüne daha başka şikâyetlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gittiği de “kulislerde” konuşuluyor.

Neticede bütün bu olumsuzluklar üst üste eklenince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle 30 büyükşehirde yapılacak olan seçimleri “iptal” ettiği söyleniyor.

Hatta milletvekillerini ve belediye başkanlarını bundan böyle il ve ilçe seçimlerine müdahil olmamaları konusunda bir kez daha uyardığı konuşuluyor…

Bu arada “kulislerde” dolaşan diğer bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapılan bütün il ve ilçe seçimlerinin “iptal” edilmesini istediği de ifade ediliyor.

Bu konuda henüz net bir bilgi olmamasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapılan il ve ilçe seçimlerinde oluşan listeleri ciddi manada incelediği söyleniyor.

Şayet Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerde oluşan listelerin beklendiği gibi olmadığına kanaat getirirse yapılan tüm seçimlerin “iptal” edilebileceği konuşuluyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde durduğu ve çok hassas olduğu bir başka konuda özellikle bazı ile ve ilçe seçimlerinde listelere “sızmaların” olduğu yönünde.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yapılan yerlerdeki listeleri tek tek inceletip bilgi istediği söyleniyor.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne kadar yapılan teşkilat seçimlerini de “iptal” edip etmeyeceği noktasında karar vereceği konuşuluyor…

Elbette bütün bunlar AK Parti’nin Ankara kaynaklı “kulislerinden” sızan bilgiler. Ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bilemeyiz.

Ancak AK Parti teşkilatlarında bugüne kadar yapılan seçimlerle ilgili bir takım sıkıntıların yaşandığı da ortada gözüküyor.

Netice itibariyle “AK Parti’de değişime direnen teşkilatlar” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözünden kaçmıyor. Merak edilen ise bu işin sonunun nereye varacağıdır…