Pazar günü yapılan “referandum” sonuçlarına Sakarya bazında baktığımızda hiç kuşkusuz dikkati çeken ilçelerden biri de Serdivan oldu.
Zira Serdivan İlçesi’nin “16 Nisan’da” aldığı “oy” oranında ciddi bir kayıp yaşandığı görülüyor.
Üstelik bu “oy” kaybı her seçim sonrası görülürken, geriye dönüp baktığımızda “makasın” giderek açıldığı da açıkça ortada…
Buyurun, 2010 yılında yapılan “Cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçilmesi” ile ilgili “referandumda” Serdivan’ın “oy” oranı “yüzde 65,87” olarak görülüyor.
Bundan hemen 5 yıl sonra yani 2015 yılındaki “yerel yönetimler” seçimlerinde Serdivan’daki “oylar” bu defa karşımıza “yüzde 62,20” olarak çıkıyor.
En son “16 Nisan’da” yapılan “referandumda” ise “oy” oranı daha da düşerek “yüzde 60,60’a” kadar geriliyor…
Bu arada “16 Nisan’da” yapılan “referandumda” seçmen sayısının da önemli ölçüde arttığını hatırlatmakta yarar var.
Dolayısıyla seçmen sayısının artış oranlarını da çıkan “oy” sayısına eklersek Serdivan için ortaya daha “vahim” bir tablo çıkıyor!
2010 yılı ile 2016 yılları arasında yapılan seçimlerde Serdivan matematiksel olarak “yüzde 5,3” gibi gözüken “oy” kaybının “reel” olarak daha yüksek olduğu aşikâr…
Peki, n’oldu da Serdivan’ın “oyları” yapılan her seçim sonrasında “mum” gibi erimeye başladı?
Baktığınız zaman Serdivan, Sakarya’nın yerleşim alanı itibariyle en düzenli ilçelerinden bir olarak bilinir!
Öyleyse sıkıntı nedir? Serdivan’da oturan vatandaşlar neden hallerinden memnun değil? Problem nedir ki millet Serdivan’da AK Parti’ye olan desteğini çekiyor…?
Kim ne derse desin, AK Parti’nin Serdivan’daki “oy” oranı gün geçtikçe “mum gibi” eriyorsa bunun nedeni Serdivan Belediyesi’dir.
Siz her ne kadar hizmet eder gibi görünüp “makyaj” işlerine fazla girip, “botoksla” orayı burayı şişirirseniz, yaptığınız da milletin gözünden kaçmaz.
Hele bir de “akçeli” işlerle uğraşıp, vatandaştan da uzaklaşmaya devam ederseniz, pazar günü Serdivan’ın aldığı “yüzde 60,6’lık” sonucu bir sonraki seçimde çok ararsınız…
Elbette Serdivan’daki bu “oy” kaybı birilerinin gözünden kaçmıyordur. Mutlaka nedenleri ve sonuçları araştırılıyordur.
Tabi “oy” kaybı yaşanan il ve ilçeler ile ilgili olarak da kimseye “olur böyle şeyler, boş ver” denmeyecektir! Bir şekilde hesabı sorulacaktır.
Diğer illeri ve ilçeleri bilmem ama “AK Parti Serdivan’da eriyor.” Hem de öyle böyle değil! Öyleyse acilen tedbir alınmalıdır. Alınacak tedbir de bellidir…!