AK Parti’de aday adaylığı süreci başladığından beri herkes kendini “aday” olarak gördü. Kime sorsak “ben listedeyim” diye cevap verdi.Ancak Sakarya’dan 7 ismin aday gösterileceği ortada. Bu da toplamda 66 aday adayının liste dışı kalacağını gösteriyor.Bu

AK Parti’de aday adaylığı süreci başladığından beri herkes kendini “aday” olarak gördü. Kime sorsak “ben listedeyim” diye cevap verdi.

Ancak Sakarya’dan 7 ismin aday gösterileceği ortada. Bu da toplamda 66 aday adayının liste dışı kalacağını gösteriyor.

Bu isimler kimler olur orasını bilemeyiz. Ancak çok değil bu hafta sonuna kadar Sakarya’daki milletvekili aday isimleri netlik kazanır.

Bir Sakaryalı olarak temennimiz bu şehre hizmet edecek isimlere görev verilmesi.

Zira ortalıkta görünmeyen, telefonlara bile çıkmayan isimleri artık görmek istemiyoruz.

Kimse kusura bakmasın. Bu şehirde unvanı milletvekili olup da Sakarya’ya hiçbir hayrı dokunmayan birçok ismi Ankara’ya gönderdik.

Ancak bu defa gerçekten Sakarya’yı bilen ve bizi temsil edebilme kabiliyetine sahip isimleri aday olarak görmek istiyoruz.

Bu isimlerin de mevcut aday adayları içinde bulunduğunu görüyoruz. Yeter ki bu isimler aday olarak gösterilsin.

Yeri gelmişken şunu da burada belirtmekte fayda var. Aday adaylığı süreci boyunca seviyeli bir süreç yaşandı.

Bazı aday adayları tabiri caizse çakma kamuoyu araştırma çalışması yapıp bunu da AK Parti yaptırmış gibi gösterse de genelde herkes birbirine saygılı oldu.

İşin en güzel yanı da AK Parti İl Başkanlığı bütün aday adaylarına eşit mesafede durdu. Hiç biri hakkında olumlu veya olumsuz bir hava oluşturulmadı.

Muhtemelen aday adayları belki de ilk defa böyle bir AK Parti Sakarya yönetimi ile son derece rahat ve sağlıklı bir ortamda çalıştı.

Nitekim bu bir hizmet yarışı ise AK Parti İl Başkanlığının gösterdiği duyarlılık bütün aday adaylarından takdir topladı.

Evet iyi veya kötü AK Parti’de aday adaylığı sürecinin sonuna gelindi. Aday adayları hakkında gerekli çalışmalar yapıldı ve artık nefesler tutuldu.

Bakalım Sakarya’yı önümüzdeki 4 yılda TBMM’de temsil edecek 7 isim kimlerden oluşacak. Muhtemelen bu sorunun cevabı bu hafta karşılığını bulacak.

Dediğimiz gibi İnşallah bu isimler Sakarya’ya hizmet edecek kabiliyette isimlerden oluşur. Bütün temennimiz bu.