Partiler için milletvekili “aday” listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na verme süresi bugün mesai saati bitiminde sona eriyor.

Yani bu akşam itibariyle partiler kimleri “aday” gösterdi, kimler sıralamada kazanabilecekleri yerlerde yer aldı, hepsi belli olacak.

Tabi en çok da AK Parti Sakarya milletvekili “adaylarının” kimler olduğunun merak edildiğini söylemekte yarar var…

Malum MHP “aday” listelerini erkenden açıklayan ilk parti oldu. Geçtiğimiz cuma sabahı “sahurla” birlikte bütün “adaylar” açıklandı.

MHP’nin Sakarya’da kimleri “aday” gösterdiğine bakıldığında pek de sürpriz olmadığını söylemek mümkün!

Sıralamanın da Levent Bülbül, Mehmet Emin Kaba, Hasan Balaban, Ali Doğan, Tolgahan Öksüz, Şerafettin Kaya ve Melihşah Budak olması da, doğru bir tercih oldu…

“Cumhur ittifakında” yer alan MHP’ye, gerek Türkiye’de gerekse Sakarya’da başarılar diliyorum.

Doğrusu bu seçimlerde MHP’nin Sakarya’da geçmiş seçimlere oranla oylarını daha da arttıracağını tahmin ediyorum.

Tabi bu biraz da AK Parti’nin Sakarya’da göstereceği “adaylara” ve “aday” sıralamasına bağlı olacak…

Zaten siyasilerin AK Parti’nin Sakarya’da kimleri “aday” göstereceğini merakla beklemesinin nedeni de bu!

Şayet Sakaryalılar, tepkili oldukları AK Partili bazı isimleri “aday” olarak tekrar karşılarında görürse bu en çok MHP’nin işine yarar.

Zira Cumhurbaşkanlığı seçiminde tereddütsüz “Recep Tayyip Erdoğan’a” oyunu verecek olan bu seçmen, milletvekilliğinde MHP’ye yönelecektir…

Tabi herkesi memnun etmek mümkün değil. AK Parti Sakarya Milletvekili “aday” isimleri açıklandığında mutlaka bazı seçmen listeye tepki koyacaktır.

Ancak önemli olan milletvekili seçimlerinde seçmenin tepkisini minimize edecek genel kabul görmüş bir “aday” listesi ile milletin karşısına çıkabilmektir.

İşte tam da bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat kendisi tarafından çeşitli “araştırma şirketlerine” yaptırdığı “anketler” devreye girecektir…

Nitekim bu sıkıntıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan da gördüğünden zaman zaman bu konuya dikkat çeken açıklamalar yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin “adaylar” konusundaki tercihlerini dikkate alıp, buna göre bir liste ile seçmenin karşısına çıkacaktır.

Netice itibariyle bugün “aday adayları için en uzun gün” olacak. Artık saatler, dakikalar hatta saniyeler geçmez. Temennimiz memleket için hayırlısı ne ise o olsun…