Seferlere başladığı günden bu yana şu “ADARAY’ın” başına gelen herhalde “pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.”
Tam, milletin arazisi içinden geçen raylar yüzünden patlak veren anlaşmazlık çözüldü “seferler başlıyor” derken şimdi de başka problem çıktı.
Bu defa TCDD, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin biriken “3 milyon 500 bin TL’lik” hat kirasını ödemedi diye “sözleşmeyi” fes edip “ADARAY” seferlerine izin vermedi…
Hiç kimse kusura bakmasın! Öyle “teknik bir arıza nedeniyle ‘ADARAY’ seferleri durdurulmuştur” bahanesinin arkasına sığınıp milleti de kimse kandırmasın.
Ortada “teknik bir arıza” falan filan yok! Bal gibi “ADARAY” konusunda işi yüzünüze gözünüze bulaştırdınız!
Bari bir de milleti olmayan bahanelerle oyalamayın. Çıkıp işin gerçeğini insanlara anlatın da millet de “ADARAY’dan” ümidini kessin…
Hani “ADARAY” ile Sakarya’da ulaşımda “devrim” yaşanacaktı? Sakarya “modern” toplu taşımaya kavuşacaktı. Hani “ADARAY” problemsiz çalışacaktı?
Sahi n’oldu? Maşallah ortaya çıkan problemler sayesinde “ADARAY” bir türlü çalışamaz oldu.
Adeta “mehter takımı” gibi iki gidip bir duruyor! Üstelik durdu mu da kolay kolay seferlere başlayamıyor…
Rayları milletin arazisinden izinsiz geçir. TCDD’ye hat kirası ödeme. Ondan sonra da “ADARAY” ile dünyanın en “modern” ulaşım hizmetini veriyorum diye övün.
Hadi rayları izinsiz geçirdiğiniz arazi sahibi acıdı da “ADARAY” seferleri yapılsın diye müsaade etti.
Peki, TCDD’yi nasıl ikna edeceksiniz? Adamlar biriken “3 milyon 500 bin TL’yi” ödemediniz diye “sözleşmenizi” fes etti. N’olacak şimdi…?
Çıkıp ya “3 milyon 500 bin TL’yi” TCDD’ye ödeyeceksiniz ya da “bakanlığın kapısını çalıp himmet bekleyeceksiniz.”
Sonuçta öyle veya böyle belki problemi bir şekilde halledeceksiniz ama bulduğunuz çözüm de kalıcı olmayacak!
Yarın yine aynı sorunlar tekrar yaşanacak ve “ADARAY” her defasında“stop” edip aylarca duracak. Tabi olan yine “ADARAY’ı” kullanan vatandaşa olacak…
Netice itibariyle millet artık “teknik bir arıza nedeniyle ‘ADARAY’ seferleri durdurulmuştur” bahanesini yemiyor.
Gelin biran önce “ADARAY’ın” arazi problemi ve TCDD borcu velhasıl ne kadar problemi varsa çözün. Aksi halde başka bir bahanenin arkasına sığının.
Mesela “ADARAY’ın lastiği patladı” diye yeni bir “kılıf” uydurun. Böylece milleti değil ama kendi kendinizi kandırmış olusunuz…