Uzunca bir aradan sonra “ADARAY” seferleri bugün başlıyor. Dün konuyla ilgili geniş haberi “medyadetay.com” takipçilerine duyurdu.
Yaklaşık 45 gündür Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşılmaz tutumu yüzünden insanlar mağdur olmuştu.
Neyse ki Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu devreye girip arsa sahipleriyle görüşüp “ikna” etti de seferler başladı…
Aslına bakarsanız arsa sahipleriyle görüşüp onları “ikna” etmek Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’nun işi değil!
En başından beri bu problemi çözmesi gereken makam Sakarya Büyükşehir Belediyesi’dir!
Ancak ne hikmetse anlaşılmaz bir tutum içine giren Sakarya Büyükşehir Belediyesi insanları mağdur etmek adına çözüm yoluna gitmedi…
Eminim mağdur olan birçok vatandaş da “ADARAY’ın” seferlerine başlamasına vesile olan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’ya “hayır dua” ediyordur!
Nitekim İsmail Karakullukçu Arifiyeli engelli vatandaşların ulaşımda büyük sıkıntı yaşamaları üzerine bir “diyalog” başlatıp, bundan sonuç da aldı.
Arazi sahipleri de bu “diyalog” karşısında kayıtsız kalmayıp gereğini yaptı. Demek ki, ta başından beri işin temelinde karşılıklı “diyalog” ve iyi niyet yatıyormuş…
Artık bundan sonra “ADARAY” sorununa köklü çözüm bulmak Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne “şart” oldu!
Zira arazi sahiplerinin “ilânihaye” bir anlayış içinde olacaklarını sanmıyorum. Haklı olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmak isteyeceklerdir.
Yarın aynı sorunların tekrar yaşanmaması ve “ADARAY” seferlerinin devam etmesi adına Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu işi mutlaka çözmelidir…!
Bu arada “ADARAY” seferlerinin durdurulması sürecinde vatandaşın sokakta neler konuştuklarını da hatırlatmakta yarar var.
“ADARAY’ı” kullanan vatandaşlar seferlerin iptal edilmesini bir şekilde “minibüs” esnafı ile bağdaştırıyor.
Sanki “ADARAY” seferlerinin iptal edilmesi konusunda “minibüs” esnafına “kıyak” geçiliyormuş gibi bir hava oluşuyor. Bunu biz değil sokaktaki insanlar söylüyor…!
Öyleyse gelin bu söylentileri de boşa çıkarın ve “ADARAY” problemini bir daha gündeme gelmeyecek şekilde çözün.
Karşılıklı iyi niyet çerçevesinde kurulan “diyalog” sayesinde çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Bunu Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu herkese gösterdi.
Kurulan bu “diyalog” sonrası da “ADARAY şimdilik seferlerine başladı.” Ancak Büyükşehir Belediyesi bu işi kökünden halletmeli. Aksi halde…!