Çocuk olmak güzel şey! O kadar saf ve o kadar temiz oluyorlar ki işledikleri kabahat bile insanları kızdıramıyor.

Oysa aynı kabahati yetişkin biri yapmış olsa yerden yere vurulur da insan neye uğradığını şaşırır.

Ancak işin içine çocuk girince, “çocuk işte” deyip gülüp geçeriz. Tıpkı dün sosyal medyaya düşen o küçük çocuğun fotoğrafı gibi…

Malum dün “İhlas Haber Ajansı” haber amaçlı bir fotoğraf geçti. Sonrasında ise bu fotoğraf bütün yerel ve ulusal medyada yer aldı.

Sakarya’da bulunan AVM’nin bir mağazasına giren küçük çocuk “teşhir” amaçlı konan klozete oturup tuvaletini yaparken fotoğraflandı.

Sonra da çekilen bu fotoğraf sosyal medya üzerinden paylaşılınca adeta “paylaşım rekoru” kırdı…

Doğrusu fotoğrafı görüp de şöyle bir kahkaha atmamak veya en azından bir “tebessüm” etmemek mümkün değil.

Yaklaşık 4 veya 5 yaşlarında olduğu anlaşılan bu küçük çocuk belli ki annesi ile birlikte AVM’ye gelmiş.

Muhtemelen anne veya yakınları kendini AVM’de alışverişe kaptırınca minik yavrunun derdi unutuluvermiş…

Yapacak bir şey yok! Hanımların huyudur. Alışverişe hele bir de AVM’lere girdiler mi kendilerini unuturlar.

Sabahtan akşama kadar gezer de hiç yorulma bilmez. Yanında eşi veya çocuğu varsa onları da peşinden sürükler durur.

Yanlışlıkla “oturup biraz dinlenelim” dediniz mi, “sanki her zaman AVM’ye mi geliyoruz” deyip o mağaza senin bu mağaza benim gezer dururlar…

Hadi erkekler anlayışlıdır. Gerçi anlayışlı olmasanız da değişen bir şey olmaz. AVM’den çıkıncaya kadar eşinize tabi olursunuz.

Ancak çocuklar farklı. AVM, alışveriş falan dinlemez. Annesine “tuvaletim” geldi deyip, anne de “sık dişini” dese de kar etmez.

Çocuk bu; “sık dişini” dinler mi? Bulduğu ilk kuytu yerde işini görür. Ya da işte böyle bir mağazanın “teşhir” amaçlı kurulan klozetine oturur umurunda da olmaz…

İşin esprisi bir yana bu kadar stresli bir gündem arasında o minik yavrunun bu fotoğrafı biraz olsun hepimizi gülümsetmeye yetti.

Bundan sonra bu minik yavru ve o fotoğraftaki pozu yıllar geçse de hafızalardan kolay kolay silinmeyip farklı şekillerde karşımıza çıkacaktır.

Biz de “adam olacak çocuk kendini her yerde belli eder” deyip bu fotoğrafa küçük bir katkı yapalım. Gerçi şeyini görmedik ama bu çocuk gerçekten adam olur…