Uzunca bir süredir Adapazarı’nda yaşayanların ortak beklentisi Ada treninin yeniden şehir merkezine kadar gelmesiydi.

Ve 7 yıllık özlemin ardından nihayet Ada treni dün Adapazarı garına yeniden geldi.

Bu ayrılık o kadar uzun sürdü ki, Ada trenini karşılamak için garı dolduran onlarca kişi, büyük coşku, büyük mutluluk yaşadı.

Trenin yeniden seferlere başlayacak olması, önemli bir kesimin ulaşımında büyük rahatlık sağlayacak.

Çünkü trenle ulaşım hem ekonomik hem de konforlu.

Eğer Haydarpaşa Garında trenden iniyorsanız, gideceğiniz her yere ulaşım da çok kolay.

Önceleri İstanbul’a gitmek istediğimizde hep treni tercih ederdik. Tren seferleri Mithatpaşa- Pendik arası olduktan sonra sadece bir kez trene binmek nasip oldu.

Ve bu yolculuk deyim yerindeyse tam bir işkence gibiydi.

Kadıköy’den Pendik tren istasyonuna gitmek için bindiğimiz yolcu minibüsünün, bazı yollarda çalışma olması nedeniyle 1 saat 45 dakika gibi bir sürede istasyona ulaşması ve trene sadece dakikalar kala yetişebilmemiz resmen şaka gibiydi.

Mithapaşa’ya geldiğimizde ise iki tane belediye otobüsünün beklediğini gördük. İnsanlar otobüslere binmek için neredeyse birbirini ezdi.

Trenin Mithatpaşa’da kalması ve şehir merkezine ulaşımda sıkıntı yaşanması da yolculuğun eziyetle bitmesine neden oldu.

Zaten bir daha da trene binmedim. Binmek de istemedim.

Ada treninin gara gelmesine sıcak bakanlardan biriyim.

Ancak eğer tren, trafikte bir düzenleme yapılmadan, şu anki haliyle şehir merkezine kadar gelecekse, bunun büyük sıkıntılar doğuracağına da inanıyorum.

Trafik ışıklarındaki düzenlemesi bu kadar karmaşık olan Adapazarı’nda, artan araç sayısına rağmen giderek artan yol sıkıntısını da düşünecek olursanız, merkezdeki hemzemin geçitlerin nasıl bir karmaşaya sebep olacağını da az çok hesaplayabilirsiniz.

Şu anda bile hemzemin geçitler açık olmasına rağmen, özellikle birinci hemzemin geçitte kaç dakika ışıkta beklendiğini sürücüler çok iyi biliyor. Bir de tren nedeniyle geçidin kapandığını düşünün. Trafik resmen arap saçına döner.

O halde, Ada treni bundan sonra merkeze kadar gelecekse, bir dizi önlem alınması da gerekiyor.

Artık bu yeni seçilerek yöneticilerin vizyonuna kalmış bir durum. Alt geçit mi yapılır, üst geçit mi yapılır?  Raylar havaya mı alınır orasına idareciler karar verecek.

Ancak şurası bir gerçek ki, şu haliyle treni şehir merkezine sokarsanız, her gün trenin geçiş saatlerinde büyük bir kaos yaşanacaktır haberiniz olsun.