Sevgili büyüklerimiz, atalarımız uzun tecrübeler sonrasında ne güzel sözler söylemişler.

Anlatmak istediklerini bir cümlede dile getirivermişler.

“Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır” da, binlerce atasözünden sadece biri. Çok anlamlı, çok derin mesajlar içeren bir atasözü.

Kısaca anlamı da, “yoksulluk çeken, varlık yüzü görmeyen kişi sürekli ihtiyaç duyduğu şeylerin hasretini çeker; kendisini onları elde etme hayaline kaptırır, olmayacak düşler kurar” şeklinde.

Bir anlamı daha var ki, o da şöyledir; “Aşırı açlık halüsinasyona neden olur.”

Aşırı açlık derken hemen aklınıza yemek yememekten dolayı yaşanan açlık gelmesin. Zira, insanoğlu sadece yemeğe değil, onlarca, yüzlerce şeye açlık duyuyor.

Bugünlerde de bazılarının duyduğu en büyük açlık, “İktidar” açlığı.

Öyle ki, dile getirdikleri, vaat ettikleri şeyler açlıklarının ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor.

İktidar açlığı başlarına öyle vurmuş ki, onları dinlerkeninsanın bazen acıyası, bazen de gülesi geliyor. Gördükleri halüsinasyonlar tarif edilecek gibi değil.

Öte yandan bu açlık onları nasıl da saldırgan yapıyor.

Allah muhafaza yanlarında olsanız, sizi paramparça edecekler.

Takip edenler bilir, Medyadetay (her ne kadar onlara göre satılmış kalem, yalaka, yandaş medya olsak da) 2014 yılındaki yerel seçimlerde de AK Parti ile ilgili bir takım öngörüler dile getirmişti.

Bunu yandaş medya ya da satılık kalem olduğu için değil, gazeteciliğin verdiği tecrübe ve görünen köy kılavuz istemez mantığı ile yapmıştı.

Sonuçta yerel seçimlerde ki 17-0 iddiamız doğru çıktı.

Medyadetay şimdi de bir takım öngörülerde bulunuyor ve diyor ki, buna göre AK Parti için en kötü sonuç 5-1-1 olur.
Bunu neden söylüyor? Tabi ki meydanlara bakarak.

Saadet Partisi’nin, MHP’nin mitinglerine bakarak yaptığımız haberler sonrasında yine o bilindik muhalefet yandaşları, hani bize yandaş diyenler, kendilerini darı ambarında görüp, verip veriştiriyor. Küfürler, hakaretler havada uçuşuyor.

Bir de şimdi sırada CHP mitingi var. Kemal Kılıçdaroğlu mitinginde de, AK Parti mitingi kadar kalabalık olmayacağını şimdiden söyleyelim. Tecrübeyle sabittir.

Hadi CHP’liler şimdiden başlayın hakarete de lideriniz gelip gittikten sonra, biz yine kalabalık değildi yazacağımız için belki hararetiniz geçmiş olur.

Lafın kısası, rüya görüyorsunuz ve uyanmanıza az kaldı. Boşuna bize hakaret edeceğinize sizi bu kadar aç bırakan liderlerinize bakın.

Zira 7 Haziran’da, bıkmadan usanmadan yaşadığınız o hezimetlere bir yenisi daha eklenecek.