Dün “medyadetay.com’da” Hendek Adapazarı arasında yolcu taşıyan özel bir halk otobüsünde yaşanan “rezalet” ile ilgili haber vardı.
Doğrusu haberin görüntülerini izlediğimizde “olur da bu kadar da olmaz” demekten kendimizi alamadık.
Özel halk otobüsünün şoförünün, 65 yaş üstü kartı bulunan yaşlı bir kadına ağza alınmayacak hakaretler etmesi gerçekten “pes” dedirtti…
Otobüsteki bir yolcu tarafından şoför ile yaşlı kadın arasında ki diyaloğun çekildiği görüntülere bakarsak iş sadece yaşlı kadına hakaretle kalmıyor.
Hani araya otobüsteki yolcular girmese otobüs şoförü yaşlı kadının ağzını burnunu kıracak. Hatta ayağının altına alıp “paspas” yapacak.
Zira şoförün gözü öyle dönmüş ki karşısında yaşlı bir kadın mı var, kadın haklı mı değil mi hiç düşünmüyor. İki kuruş alamadı ya tek derdi o…!
Şoför kardeş; devlet 65 yaş üstü insanlara “ücretsiz seyahat” etme hakkı tanımış. Sen kim oluyorsun da bu hakkı “gasp” etmeye kalkıyorsun?
Bir de haklıymış gibi kalkıp yaşlı bir kadına “hakaret” edip üzerine yürüyorsun. Biraz “edep” yahu!
Aynı şekilde biri senin yaşlı annene böyle “hakaret” etse sen ne yaparsın? Bu soruyu önce kendine bir sor bakalım…
İşin enteresan tarafı görüntülerde de yer aldığı gibi adam sadece 65 yaşındaki kadına hakaretle kalmıyor sağa sola da “tehdit” savuruyor.
Öyle ki, “Senin daire başkanın bile gelse giremez. Benim malımı çaldırıyor sen bir de devleti savunuyorsun” diyebilecek kadar da ileri gidiyor.
Doğrusu o şoförün bu “cesareti” nereden bulduğunu da merak ediyorum. İşi “daire başkanına” kadar götürdüğüne göre…?
Ey “daire başkanı!” Verdiğin ruhsatla yolcu taşıyan bir şoför sana “posta koyup” ardından da “ithamda” bulunuyor ve sen de buna sessiz kalıyorsan o koltukta oturma!
O yüzden hiç vakit kaybetmeden, plakası belli, görüntülerde ettiği “hakaret” ve sana sarf ettiği sözlerden dolayı bu şoförün elindeki ruhsatı al.
Belki bu davranışın bazı şoförlere ders olur da 65 yaş üstü yaşlı insanlar da böyle bir “rezaletle” bir daha karşılaşmaz. Sen de “hayır dua” almış olursun…
Maalesef devlet 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz seyahat etme hakkı tanıdığından beri konu Sakarya’nın gündeminden düşmüyor.
Daha ne bekliyorsunuz? Çözün artık şu işi. İllaki yaşlı bir vatandaşın bu yüzden “dayak yemesini mi” bekliyorsunuz?
Şayet bu işe bir çözüm bulamazsanız “65 yaş eziyeti ve şoför terörü” artarak devam eder haberiniz olsun…